PORUKA UTJECAJNOG ČEŠKOG NOVINARA: "Orban i Rusija pomažu Dodiku protiv BiH!"

"Kada Dodik destabilizira Bosnu i Hercegovinu, Orban će 'zaštititi vanjske granice EU od migracijskih talasa' kako bi dobio izbore u Mađarskoj 2022. godine", napisao je Janda. 

  • Mini market

  • 21. Dec. 2021  21. Dec. 2021

  • 1

Utjecajni češki novinar i direktor organizacije instituta "European Values Center for Security Policy" sa sjedištem u Pragu Jakub Janda osvrnuo se na današnje vijesti iz BiH da je evropski komesar za proširenje Oliver Varhelyi krajem novembra ove godine dogovorio je s Miloradom Dodikom održavanje posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj je razmatrano pitanje prenosa nadležnosti sa nivoa BiH na nivo entiteta, te da je ovaj zvaničnik Evorpske unije usaglasio je s Dodikom i da zaključci stupe na snagu šest mjeseci kasnije.

Janda je na svom Twitter profilu ponudio objašnjenje događanja u trokutu Rusija - Mađarska - Bosna i Hercegovina. 

"Orban i Dodik su saveznici Rusije.

Orban pomaže Dodiku. 

Instrument Orbana Oliver Varhelyi pomaže Dodiku. 

Kada Dodik destabilizira Bosnu i Hercegovinu, Orban će 'zaštititi vanjske granice EU od migracijskih talasa' kako bi dobio izbore u Mađarskoj 2022. godine" napisao je Janda. 

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...