DERVO SEJDIĆ PORUČUJE: "Osjećam se kao građanin drugog reda"

"Želim da pojasnim da predmet Sejdić-Finci nije pitanje samo Sejdića i Fincija, nego je to pitanje te ustavne kategorije Ostalih", kazao je on.

  • Društvo

  • 22. Dec. 2021  22. Dec. 2021

  • 2

"Između ostalog, i mediji u BiH snose dio krivice za neprovedbu presude",  istakao je u emisiji "Rezime" Dervo Sejdić, predsjednik Saveza Roma BiH.

"Ali prije svega odgovorni, nekad je bilo 6, nekad 7 političkih lidera ili predsjednika političkih stranaka koji su učestvovali svo ovo vrijeme u pregovorima na koji način provesti presudu i zbog njihovog neslaganja ili bolje rečeno nepostojanja političke volje da se ova država okrene čovjeku, da ovu državu interesuje čovjek, nego lideri tih istih političkih stranaka su zainteresovani za očuvanje svojih fotelja, pozicija, vrlo uskog kruga ljudi. Njima ovo stanje odgovara."

Kaže da je uvrijeđen, ponižen, ljut i tužan.

"Osjećam se kao građanin drugog reda. Ja i meni sličnih oko 350 do 400.000 građana BiH. Želim da pojasnim da predmet Sejdić-Finci nije pitanje samo Sejdića i Fincija, nego je to pitanje te ustavne kategorije Ostalih, smatrajući i građane BiH koji se ne deklarišu ni kao pripadnici konstitutivnih naroda niti kao pripadnici nacionalnih manjina. Dakle ima nas sigurno između 350 i 400 hiljada. Neki to mogu pobijati, međutim naš popis stanovništva, upravo jeste bio popis ali u političke svrhe, ne u svrhu socijalnog interesa."

(federalna.ba)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...