PIJAN VOZAČ UBIO PJEŠAKA: Na alkotestu izmjereno...

Izvršenim alkotestiranjem kod vozača G.C. je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu od 2,07 g/kg i on je uhapšen

  • Hronika

  • 22. Dec. 2021  

  • 1

Goran Cvijetić (29) iz Teslića koji je uhapšen zato što je pijan i bez vozačke dozvole ubio pješaka Slavišu Čovića, godinama je poznat policiji po bahatoj vožnji.

Medijski izvor otkriva da ga je policija do sada više puta kažnjavala zbog brze vožnje, ali da ranije nije imao kazni zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola.

Nesreća se desila u utorak oko 22.30 časova na magistralnom putu Teslić-Kotor Varoš u mjestu Đulići. Prema nezvaničnim informacijama, nesreća se dogodila ispred jednog motela, samo nekoliko metara od pješačkog prelaza.

Portparol Policijske uprave Doboj Dragana Kerkez rekla je da je G.C. sa područja opštine Teslić, upravljajući automobilom “Mercedes” udario pješaka S.Č. iz Teslića, koji je poginuo na licu mjesta.

Izvršenim alkotestiranjem kod vozača G.C. je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu od 2,07 g/kg i on je uhapšen.

"Takođe, G.C. nema vozačku dozvolu iz razloga što je ista deponovana u PS Teslić dana 6. decembra do 6. februara iduće godine", istakla je Kerkez.

Prema nezvaničnim saznanjima, Cvijetiću je vozačka oduzeta zato što je vozio 30 kilometara iznad ograničenja, a i ranije je kažnjavan zbog vožnje iznad ograničenja.

"Zadnjih godina, policija ga je nekoliko puta zaustavila i pisala kazne zato što je vozio iznad ograničenja", istakao je izvor, piše Srpskainfo.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...