KOMŠIĆ O PORUCI IZ MAĐARSKE: "To je fašizam!"

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić komentirao je za portal "Radiosarajevo" posljednju izjavu Zoltana Kovacsa, portparola mađarskog premijera Viktora Orbana, koji je istakao da je "izazov sa BiH kako integrirati zemlju za dva miliona muslimana".

  • Politika

  • 22. Dec. 2021  22. Dec. 2021

  • 13

Komšić je istakao da takve poruke iz Mađarske Evropu vraćaju u tridesete i četrdesete godine prošlog stoljeća.

"Takve izjave mogu se jasno nazvati fašističkim! Slažem se sa vama, to Evropu vraća u tridesete i četrdesete godine prošlog stoljeća i takvi stavovi više su problem Evrope u cijelosti nego Bosne i Hercegovine i muslimana u Bosni i Hercegovini. Pitam se šta se sljedeće može očekivati od tipova poput Orbana, Dodika i sličnih. Da predlože neko konačno rješenje muslimanskog pitanja, protjerivanje bosanskohercegovačkih muslimana u Tursku, možda? To je strašno! Otvarati pitanje egzistencije jednog naroda na nekom prostoru zbog njegove etničke ili vjerske pripadnosti, podsjeća na najmračniji period u istoriji Evrope. Evropa se mora tome oduprijeti. Mislim da je svima jasno o čemu se tu radi, a nama u BiH ponajviše", rekao je Komšić u intervjuu za portal   "Radiosarajevo.ba".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 13

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...