BIVŠI BRITANSKI PREMIJER TONY BLAIR: "Nevakcinisane osobe su idioti..."

Blairova izjava je podijelila javnost.

  • Svijet

  • 22. Dec. 2021  22. Dec. 2021

  • 0

Govoreći o tome šta bi vlast trebala učiniti za ublažavanje pandemije koronavirusa, sugerisao je vakcinaciju mlađih od 12 godina, veći naglasak na antivirusne lijekove, poboljšavanje kapaciteta za testiranje, osiguravanje dovoljno vakcina u siromašnijim državama i podsticanje vakcinacije.

Ako trenutno niste vakcinisani i ne postoji zdravstveni razlog koji vas sprečava da budete vakcinisani, onda niste samo neodgovorni, onda ste i idiot. Žao mi je, ali zaista je to tako”, poručio je Blair koji je bio i čelnik Laburističke stranke.
Napomenuo je da je opasnost utoliko veća zbog zaraznijeg omikron soja koronavirusa. Prema njegovim riječima, nevakcinisane osobe treba uvjeriti da se vakcinišu.

Blairova izjava je podijelila javnost –  jedni su ga podržali, dok drugi smatraju da ovakvim izjavama neće podstaći na vakcinaciju, piše list Independent.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...