IZETBEGOVIĆ OTKRIO ŠTA SE DOGAĐALO IZA ZATVORENIH VRATA: „Plenković mi je rekao - 'Dajte, molim vas, završite to i imate Hrvatsku uz sebe, tražite šta hoćete od nas'..."

Lider SDA Bakir Izetbegović u razgovoru za BIR TV otkrio je detalje sa sastanka s hrvatskim premijerom Andrejom Plenkovićem.

  • Politika

  • 23. Dec. 2021  23. Dec. 2021

  • 18

Govoreći o odlučnosti Međunarodne zajednice da spriječi Milorada Dodika u rušenju države, Bakir Izetbegović je da rekao da je neutemeljena spekulacija da ruske snage dođu na granicu Srbije sa BiH, te je dodao da bi u tom kontekstu Srbija onda morala dopustiti ruskim trupama dolazak u svoju zemlju, na granicu sa BiH, što, kako kaže da vjeruje, Vučić neće dozvoliti.

"Zagreb insistira samo na jednoj stvari, čak i Zoran Milanović koji daje izjave koje nas itekako nerviraju, a to je da se nađe način i da Hrvati djeluju presudno na izbor jednog od članova Predsjedništva BiH. To je stav i Andreja Plenkovića. Obojica su vrlo jasni tu, naročito Plenković, koji je rekao: 'Dajte, molim vas, završite to i imate Hrvatsku uz sebe, te tražite šta hoćete od nas'. Sa Srbijom imamo taj projekat 'svesrpskog svijeta', koji je ustvari neka Velika Srbija, ali na identitetskom nivou, a koji se onda može pretvarati u teritorijalne pretenzije. Dodik je odlikovan prije pola godine u Srbiji, vidjeli smo šta se dešavalo u Crnoj Gori, dakle dvosmislene politike", kazao je Izetbegović.

Pogledajte video!

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 18

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...