BURNO U SDP-u BiH: Iz stranke isključen spasilac Fikreta Abdića, opoziv načelnika Velike Kladuše je...

Za pokretanje postupka opoziva načelnika Velike Kladuše Fikreta Abdića bila je osigurana većina od 15 glasova.

  • Mini market

  • 23. Dec. 2021  23. Dec. 2021

  • 0

Ibrahim Kajtazović-Bato, vijećnik zbog čijeg je nepojavljivanja na sjednici Općinskog vijeća Velika Kladuša propala procedura opoziva velikokladuškog načelnika Fikreta Abdića, isključen je iz SDP-a BiH.

Ovakvu odluku donijelo je Predsjedništvo Kantonalnog odbora SDP-a Unsko-sanskog kantona, nakon što Kajtazović nije želio vratiti mandat.

"Bili smo mu dali sedam dana roka da vrati mandat, da ostane u SDP-u uz neke druge sankcije. Međutim, on to nije učinio i isključen je iz stranke", rekao nam je Razim Halkić, predsjednik Kantonalnog odbora SDP-a USK.

Kajtazović je očekivano zadržao mandat i djelovat će kao nezavisni zastupnik. Nakon ovakvog ishoda SDP je u vijeću općine Kladuša ostao sa jednim vijećnikom, a bilo ih je tri na početku mandata.Ta činjenica u mnogome utječe da opoziv Fikreta Abdića bude neizvjestan.

Za pokretanje postupka opoziva načelnika Velike Kladuše Fikreta Abdića bila je osigurana većina od 15 glasova. Međutim, sve je propalo kada na sjednicu Općinskog vijeća 24. novembra nije došao Ibrahim Kajtazović-Bato koji je bio vijećnik SDP-a. Zbog toga nije bilo potrebnog kvoruma i 15 glasova.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...