ALEKSANDAR VUČIĆ ZA AUSTRIJSKI LIST O POLITIČKOJ SITUACIJI U BIH: “Hrvati, Bošnjaci i Srbi nemaju nikakav problem da provedu dane ili…”

Srbija poštuje Dejtonski sporazum, integritet BiH nikada ne dovodi u pitanje, ali istovremeno poštuje i integritet RS-a unutar BiH.

  • Regija

  • 23. Dec. 2021  23. Dec. 2021

  • 2

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je u razgovoru s austrijskim listom ORF između ostalog komentarisao trenutnu političku i sigurnosnu situaciju u BiH, kao i utjecaj Srbije na dešavanja u državi, rekavši kako Srbija ima najmanje interesa za tenzijama u BiH i regionu.

"Srbija poštuje Dejtonski sporazum, integritet BiH nikada ne dovodi u pitanje, ali istovremeno poštuje i integritet RS-a unutar BiH. Nikome ne trebaju problemi u BiH, a najmanje Srbiji koja je najbrže rastuća ekonomija. Naša politika je odgovorna", objasnio je on.

U objavi u sklopu koje je objavljena Vučićeva izjava, austrijski list tvrdi kako je BiH u dubokoj krizi, te da sve veći broj građana koji napuštaju zemlju negativne pojave s kojima se suočava BiH.

Nekadašnji član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović rekao je da su odnosi tri naroda dobri, ako se uzme u obzir da je bilo rata, prenosi Tanjug.

"Hrvati, Bošnjaci i Srbi nemaju nikakav problem da provedu dane ili posluju u bilo kom delu BiH", objasnio je on za ORF.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...