NEBOJŠA VUKANOVIĆ NAKON SASLUŠANJA: "Sramim se izjave Dodika, hoće da Srbe predstavi kao nevaspitane"

Vukanović je dodao da “Dodik sve što je radio, radio je u saradnji i dosluhu sa međunarodnom zajednicom”.

  • Vijesti

  • 23. Dec. 2021  23. Dec. 2021

  • 1

"Vila, Bobar banka, Pavlović banka, Banka Srpske, robne rezerve, dakle gdje god prolazite kroz Tužilaštvo, a prošao sam mnogo sudova i tužilaštava ovdje sam prvi put i stvarno je sve zatrpano predmetima. Siguran sam da su tužioci ranije radili svoj posao i da je Gordana Tadić ranije smijenjena kao i Milan Tegeltija danas ne bi bili u ovom problemu", kazao je poslanik u NSRS Nebojša Vukanović danas medijima nakon saslušanja u Sudu BiH.

Vukanović je dodao da “Dodik sve što je radio, radio je u saradnji i dosluhu sa međunarodnom zajednicom”.

“Milorad Dodik sve ovo što je radio, radio je u saradnji i dosluhu s međunarodnom zajednicom i svakako stranci i dio međunarodne zajednice što smo vidjeli iz ovih dokumenata o ulozi Sattlera i Varhelyia da se Dodik s njima dogovorio. To skida maske, potvrđuje da je Dodik njihov igrač koji sve poteze koje povlači, povlači u dogovoru sa strancima i da oni imaju tu neku vrstu saradnje iza kulisa i da on ne bi i ranije često izlazio izvan okvira da nema podršku međunarodne zajednice koja je nažalost ponovo pokazala sramnu ulogu i da nas posmatra kao neku koloniju i prčiju gdje oni mogu da rade šta hoće i mislim da se neke stvari trebaju iz korijena promijeniti, prije svega da se donekle zahvalimo na tom mentorstvu strancima koji su od nas stvorili koloniju“.

Vukanović je kazao da “Dodik kreće sa iskustvom od 2011. godine”.

“I na kraju sam rekao da Milorad Dodik kreće s iskustvom od 2011. godine kada se također vodila istraga SIPA-e zbog zgrade Vlade i autoputeva, on je tad bio naredio sličnu stvar da neće dozvoliti ulazak SIPA-e na teritoriju RS, prijetio je, podizao tenzije, najavljivao referendum a onda je dosla Catherine Ashton i taj predmet koji je vodilo Tužilaštvo BiH prebačen je Specijalnom tužilaštvu RS, zatvoren je za 24 sata a poslije toga je počeo taj neki dijalog koji nikada nije završen i vjerujem da je sada cilj Milorada Dodika da sa jedne strane zateže konopac i onda da dobije ustupak i onda da kaže dobro evo ja neću formirati vojsku, carine niti graničnu policiju, ali vi meni ponovo dajte da imam sigurnost da ću biti amnestiran za sve što radim, da neću nikad odgovarati, kao što je to imao dok je na čelu VSTS bio Milan “Mito” Tegeltija”.

“Tužilaštvo je moglo 2015. da reaguje kada je SNSD donio Deklaraciju “Republika Srpska nezavisna tvorevina”, da su željeli. Siguran sam da će i ovo ovdje više imati politički nego pravosudni ishod. Ovo je predstava za javnost u kojoj ja ne želim da učestvujem, to sam rekao i Tužilaštvu koje inače snosi najveću odgovornost za situaciju u BiH”, zaključio je Vukanović, piše N1.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...