Društvo
"KONAČNO SMO DOČEKALI": Svečano otvoren savremeni kompleks Merhameta vrijedan dva miliona KM
Prije 12 min0
Savršene su s ukusom i mirisom bijelog luka.
Gastro
23. Dec. 2021 23. Dec. 2021
0
800 gr brašna
200 ml mlijeka
200 ml jogurta
2 čehne bijelog luka
2 kašičice soli
1 kašičica šećera
1 jaje
1 žumance
Fil:
200 gr mladog sira
1 bjelance
1 kašičica sira
Premaz:
1 jaje
2 kašike mlijeka
2 kašike otopljenog putera
1. U mlakom mlijeku otopite šećer i kvasac i ostavite da nadođe.
2. U brašno dodajte jaje, žumance, ulje, jogurt, mljeveni bijeli luk, so i mlijeko sa kvascem.
3. Umutite tijesto i ostaviti da odstoji 1 sat.
4. Podijelite tijesto na tri dijela pa razvucite u krug.
5. Izrežite na krokutove i punite smjesom sira, soli i bjelanca.
6. Zamotajte kifle i poredajte u tepsiju.
7. Ostavite da odstoji 30 minuta pa premažite otopljenim puterom i žumancetom koji ste pomiješali sa mlijekom.
8. Pecite u rerni zagrijanoj na 180 stepeni 25 minuta.
Prijatno!:)
(SB/Domacica.com)
Društvo
"KONAČNO SMO DOČEKALI": Svečano otvoren savremeni kompleks Merhameta vrijedan dva miliona KM
Prije 12 min0
Regija
POPULIZAM ILI BRIGA O DJECI: Koliko bi bio povećan dječji doplatak od usmjeravanja novca koji se izdvaja za političke stranke
Prije 20 min0
Svijet
NAJAVLJENA ŽALBA UN-u: Liban optužio Izrael za gradnju zida na jugu te države
Prije 26 min0
Zabava
BILINIM "POLJEM SE ŠIRI MIRIS LJILJANA...": Halidov hit u svlačionici "Zmajeva", Vico "zanesen tom ljepotom", pucaju zidovi od decibela (VIDEO)
Prije 26 min0
Gastro
ZABORAVLJENI KLASIK: Najjednostavniji starinski kolač koji smo nekada svi jeli, a danas ga malo ko pravi
13. Nov. 20250
Gastro
SOČAN, MIRISAN I JEDNOSTAVAN: Jedan od jednostavnijih kolača koji se ne baš tako davno pravio u svakoj kući
14. Nov. 20250
Gastro
NAUČNICI ORKTILI: Koliko treba staviti soli kada se kuha tjestenina
14. Nov. 20250
Gastro
OVO ĆE BITI NAJSOČNIJI KOLAČ KOJI STE PROBALI POSLJEDNJIH DANA: Ali, trebate ga prvo napraviti i to bez brašna
15. Nov. 20250
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.