MILANOVIĆ NASTAVIO PO SVOME: "Bošnjački unitaristi žele satrati Hrvate u BiH!" 

Milanović je kazao da će 2022. biti "teška godina" za bosanskohercegovačke Hrvate jer će ostati bez "zadnjeg utočišta na koje se mogu pozvati", aludirajući na izbor zastupnika u Domu naroda gdje bi HDZ mogao izgubiti presudni utjecaj.

  • Regija

  • 24. Dec. 2021  24. Dec. 2021

  • 10

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović izjavio je u petak da će iduća godina biti teška za Hrvate u BIH koje žele 'satrati' bošnjački unitaristi, aludirajući da im premijer Andrej Plenković u tome ide na ruku. 

Milanović je novinarima u KFOR-ovom Kampu "Villaggio Italia" kod Peći na Kosovu, gdje je posjetio hrvatske vojnike, odgovarao na to što ga je premijer Plenković dan ranije nazvao štetočinom.  

"Mi imamo manevarski prostor da zaštitimo interes Hrvata u BiH bez da se posvađamo s bilo kim. Milanović je štetočina i to se vidi. On se tako ponaša", rekao je Plenković. 

Milanović kaže da šteti jedino premijerovom osobnom ugledu. 

"Štetimo ugledu njega i njegovih privatnih aranžmana s nekim ljudima. Tu nema ugleda, to su naprosto interesi", istaknuo je Milanović. 

Istaknuo je da će 2022. biti "teška godina" za bosanskohercegovačke Hrvate jer će ostati bez "zadnjeg utočišta na koje se mogu pozvati", aludirajući na izbor zastupnika u Domu naroda gdje bi HDZ mogao izgubiti presudni utjecaj.

"Ovi bošnjački unitaristi koji žele 'satrati' Hrvate, to su doslovno njegovi (Plenkovićevi)", dodao je. 

"Ako sam ja zbog toga štetočina, ja sam najponosnija štetočina i podići ću sebi spomenik trajniji od mjedi samo zbog toga", kazao je Milanović.  

Hrvatski premijer Andrej Plenković je prije pet godina na Badnjak obećao da će hrvatska vlada Inu vratiti u svoje ruke, a ministar privrede Čorić najavio je u petak za N1 da će iduće sedmice vlada predstaviti odluke i zaključke o tome. 

"To je prva laž koju je (Plenković) rekao", kazao je Milanović, odbacivši mogućnost kupovine INA-e. 

Komentirajući nemogućnost dogovora o imenovanju ambasadora s premijerom, Milanović je rekao da je Plenković "čovjek koji želi diktirati sve". 

"Ne može doći lista iz HDZ-a, prijatelja i prijateljica od Plenkovića iz Donjeg grada", kazao je Milanović. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...