“KADA POČNE POLITIČKI PROGON, TO JE KRAJ”: Dodikov pravni savjetnik najavljuje mogući raspad BiH

Nema države koja se raspala a da tome nisu prethodili pokušaji političkih procesa i progona za napad na ustavni poredak, rekao je Tegeltija

  • Mini market

  • 24. Dec. 2021  

  • 1

 Milan Tegeltija pravni savjetnik člana Predsjedništva BiH, Milorada Dodika, oglasio se večeras na svom Twitter profilu, gdje je komentarisao formiranje predmeta Tužilaštva BiH, a koji se tiče donesenih zaključaka na sjednici NSRS-a.

U kontekstu formiranja predmeta u vezi sa zaključcima NSRS-a, Tegeltija je takav potez okarakterisao kao "političke procese i progone".

- Nema države koja se raspala a da tome nisu prethodili pokušaji političkih procesa i progona za napad na ustavni poredak, rekao je Tegeltija.

Smatra kako bi predmet Tužilaštva BiH mogao dovesti do raspada Bosne i Hercegovine.

- To uvijek političke krize, koje se razumom mogu riješiti, dovodi do situacija u kojima država ne može da opstane, jer kad počne politički progon tu je kraj, zaključio je Tegeltija.

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...