POLITIKA JE ZA NJEGA PROŠLOST: Sebastian Kurz ima novi posao

Nakon ostavke potpuno se povukao iz politike. Odluka mu nije bila laka, rekao je na konferenciji za novinare sazvanoj u kratkom roku.

  • Svijet

  • 25. Dec. 2021  

  • 1

Bivši austrijski kancelar Sebastian Kurz ima novi posao.

U oktobru je Kurz podnio ostavku na mjesto šefa vlade nakon što su istražitelji korupcije, između ostalog, pretražili njegovu kancelariju i kancelariju njegove stranke OVP.

Nakon ostavke potpuno se povukao iz politike. Odluka mu nije bila laka, rekao je na konferenciji za novinare sazvanoj u kratkom roku.

"Ipak, osjećam veliku zahvalnost za sve što sam uspio da uradim u posljednjih deset godina", rekao je tada Kurz.

Sada konačno dolaze i nešto ljepše vijesti za Kurza. Kako danas piše 'Kronen Zeitung', bivši kancelar je našao novi posao. Prema tvrdnjama tog medija, Kurz će u februaru početi da radi za jednu globalnu kompaniju sa sjedištem u San Francisku.

List dodaje kako bi Kurz u narednom periodu trebao živjeti "klasičan menadžerski život na relaciji SAD - Beč - Njemačka - Švicarska".

A, što se tiče politike - to je za njega očigledno završeno poglavlje.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...