Gastro
MALE TAJNE VELIKIH MAJSTORA U PRAVLJENJU ZIMNICE: Dodajte jedan sastojak u kiseli kupus za bolji ukus i dugotrajnost
20. Okt. 20240
Postoji i jedan malo sporiji način da ukiselite kupus. Kada očistite glavicu, izdubite korijen i sipajte u šupljinu so, stavite kupus u dublji sud, a pored njega krišku hljeba.
Gastro
27. Dec. 2021 27. Dec. 2021
0
Nemate uslova ni prostora da držite kacu kupusa u stanu ili podrumu?
A sarmu biste ipak jeli, onu domaću? Rješenje postoji. Kupus možete da ukiselite za dva dana i to na sljedeći način koji je baš zanimljiv i brz.
Glavicu kupusa očistite od suvišni liski, i izdubite korijen. U udubljenje uspite sirće (otprilike mala kafena šoljica) pa kašiku soli i protresite glavicu kako bi se sastojci ravnomjerno rasporedili po cijeloj glavici.
Ovako pripremljen kupus stavite u kesu koju ćete potom odložiti u zamrzivač na 48 sati. Kada je izvadite i odmrznete dobit ćete kiseli kupus.
Postoji i jedan malo sporiji način da ukiselite kupus. Kada očistite glavicu, izdubite korijen i sipajte u šupljinu so, stavite kupus u dublji sud, a pored njega krišku hljeba, piše Hayat.
Kupus potom prelijte ključalom posoljenom vodom (so po ukusu, ali ipak vodite računa da ga so čuva od kvarenja) i poklopite. Očekujte da se kupus ukiseli za najviše pet dana, ali uslov je da ga držite na toplom.
Društvo
"KONAČNO SMO DOČEKALI": Svečano otvoren savremeni kompleks Merhameta vrijedan dva miliona KM
Prije 12 min0
Regija
POPULIZAM ILI BRIGA O DJECI: Koliko bi bio povećan dječji doplatak od usmjeravanja novca koji se izdvaja za političke stranke
Prije 20 min0
Svijet
NAJAVLJENA ŽALBA UN-u: Liban optužio Izrael za gradnju zida na jugu te države
Prije 26 min0
Zabava
BILINIM "POLJEM SE ŠIRI MIRIS LJILJANA...": Halidov hit u svlačionici "Zmajeva", Vico "zanesen tom ljepotom", pucaju zidovi od decibela (VIDEO)
Prije 26 min0
Gastro
ZABORAVLJENI KLASIK: Najjednostavniji starinski kolač koji smo nekada svi jeli, a danas ga malo ko pravi
13. Nov. 20250
Gastro
SOČAN, MIRISAN I JEDNOSTAVAN: Jedan od jednostavnijih kolača koji se ne baš tako davno pravio u svakoj kući
14. Nov. 20250
Gastro
NAUČNICI ORKTILI: Koliko treba staviti soli kada se kuha tjestenina
14. Nov. 20250
Gastro
OVO ĆE BITI NAJSOČNIJI KOLAČ KOJI STE PROBALI POSLJEDNJIH DANA: Ali, trebate ga prvo napraviti i to bez brašna
15. Nov. 20250
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.