CRNADAK PONOVO ZATRAŽIO STENOGRAM POSEBNE SJEDNICE VLADE RS-a: “Nema više razloga da Višković odbija da odgovori na moje poslaničko pitanje”

Prvorazredni je interes javnosti Republike Srpske da zna šta se dešavalo na sjednici Vlade posvećenoj tako važnoj temi, kaže Crnadak.

  • Mini market

  • 28. Dec. 2021  28. Dec. 2021

  • 0

Nakon što su danas ministri unutrašnjih poslova i pravde u Vladi Republike Srpske dali izjave u Tužilastvu BiH, u kojima su, prema vlastitom priznanju, govorili o sjednici Vlade na kojoj su se pripremali materijali za posebnu sjednicu NSRS-a o vraćanju nadležnosti, nema više nikakvog razloga da premijer Višković i dalje odbija da odgovori pozitivno na moje poslaničko pitanje i dostavi stenogram sa sjednice Vlade RS-a.

Rekao je ovo narodni poslanik Igor Crnadak i dodao da je prvorazredni interes javnosti Republike Srpske da zna šta se dešavalo na sjednici Vlade posvećenoj tako važnoj temi i zato je danas ponovo uputio poslaničko pitanje Vladi Republike Srpske sa zahtjevom da se dostavi pomenuti stenogram.

"Nadam se da premijer Visković ne misli da Tužilastvo BiH ima pravo da zna šta je bilo na toj sjednici, a narodni poslanici i građani Republike Srpske nemaju to pravo i da će pozitivno odgovoriti na moje pitanje", rekao je Crnadak, piše Srpskainfo.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...