BIVŠI GAZDA AGROKORA DRVLJEM I KAMENJEM UDARIO PO HDZ-u: "Ovo su novi tragični podaci..."

Republika Hrvatska je na samom dnu ili pri dnu ljestvice Evropske unije prema svim podacima usporedbe.

  • Regija

  • 28. Dec. 2021  28. Dec. 2021

  • 0

Bivši šef Agrokora Ivica Todorić na svom je Facebook profilu izrazio nezadovoljstvo stanjem u Hrvatskoj.

Kako piše, u ovakvom društvenom stanju, Hrvatska ne može funkcionirati ni opstati.

Todorić je uz status objavio znakovitu fotografiju premijera Andreja Plenkovića u društvu dviju bivših ministrica, Martine Dalić i Gabrijele Žalac.

“Hrvatskom se upravlja teorijama zavjere, lažima. Podržavajući gospodina Plenkovića već su i u HDZ-u svjesni da kontinuirano razaraju Republiku Hrvatsku. U trenutku kada istina izađe na vidjelo, kada se istina napokon razotkrije, građani postanu svjesni stvarnosti, HDZ će se razletjeti. Istina je kao voda, uvijek nađe svoj put. U posljednjem istraživanju Eurobarometra ovo su novi, tragični podaci za Hrvatsku:

-Samo 20 % građana vjeruje Vladi Republike Hrvatske.
-Samo 20 % građana vjeruje Saboru Republike Hrvatske.

*Prosjek Evropske unije po pitanju povjerenje vladama iznosi 37 %, a prosjek povjerenje u parlamet 35%.

Jednako neprihvatljiva, pomalo šokantna činjenica jest povjerenje u pravosuđe. Slobodno bi mogli i nazvati nepovjerenje, s obzirom na svega: 20 % povjerenja, za razliku od prosjeka unutar Evropske unije koji iznosi 50 %.

Republika Hrvatska je na samom dnu ili pri dnu ljestvice Evropske unije prema svim podacima usporedbe. Takvo stanje je NEODRŽIVO, ono razara naše građane”, piš e Todorić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...