SARAJEVSKA POLICIJA UHAPSILA OPASNOG RAZBOJNIKA: Nezvanično riječ je o...

Haris Priganica, koji se tereti za niz krivičnih djela, predat je na saslušanje u sarajevsko Tužilaštvo.

  • Hronika

  • 28. Dec. 2021  28. Dec. 2021

  • 0

Sarajevska policija uhapsila je opasnog razbojnika koji je u proteklom periodu izvršio niz krivičnih djela, uključujući pljačke prodavnica. Kako Oslobođenje nezvanično saznaje da se radi o 35-godišnjem Harisu Priganici koji je nakon ispitivanja u MUP-u KS-a predat sarajevskom Tužilaštvu, gdje će biti zadržan 24 sata. Postupajući tužitelj će nakon toga donijeti odluku o daljim mjerama protiv njega.

Operativna potraga

Navodeći inicijale osumnjičenog, u sarajevskoj policiji su kazali da se Priganica tereti za razbojništvo počinjeno prekjučer u Ulici Džemala Bijedića, općina Novo Sarajevo, nad uposlenicom prodavnice Mercator. Tom prilikom je bio maskiran i sa pištoljem u ruci. Nakon što je ukrao određenu sumu novca, pobjegao je u nepoznatom pravcu.

"Radeći na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela, policijski službenici Četvrte PU su u Ulici Kenana Demirovića zaustavili i kontrolisali Fiat Punto, kojim je upravljao vozač H. P. Provjerama je utvrđeno da je za njim raspisana operativna potraga. Prilikom pretresa su pronađeni i oduzeti određena suma novca i jedan par patika, dok su u sobi koju je Priganica koristio u pansionu na području općine Novi Grad Sarajevo nađeni pištolj sa natpisom Zoraki sa okvirom i šest metaka kalibra devet mm i odjeća koja je korištena prilikom izvršenja krivičnih djela",  kažu u MUP-u.

Pljačka Binga

"U toku kriminalističke obrade utvrđeno je da je H. P. u proteklom periodu na području općina Novo Sarajevo i Novi Grad Sarajevo izvršio više krivičnih djela razbojništva", naveli su u sarajevskoj policiji.

Priganica je hapšen u akciji pripadnika FUP-a skupa sa još nekoliko osoba osumnjičenih za pljačku tržnog centra Bingo u Sarajevu i u Bugojnu, kada je ukradeno 170.000 KM.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...