POHOVANA, ALI I PUNJENA: Pripremite piletinu za pedeset minuta

U piletinu stavite vaše omiljeno povrće i uživajte!

  • Gastro

  • 29. Dec. 2021  29. Dec. 2021

  • 0

SASTOJCI:

500 gr piletine

2 mrkve

šoljica graška

šolja brašna

šolja prezle

2 jaja

ulje

so

biber

PRIPREMA:

1. Mrkvu ogulite i izrežite po dužini na četvrtine!

2. Stavite je u šerpicu sa graškom i obarite dok ne omekša!

3. Piletinu rastanjite na šnicle, sposolite i pobiberite pa poredajte mrkvu i grašak i zamotajte!

4. Uvaljajte u brašno pa u umućena jaja i zatim u prezlu!

5. Pržite u tavi u koju ste nasuli 2 prsta ulja dok ne porumeni s obje strane!

Prijatno! :) 

(SB/Domacica.com)     

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...