PRVI ČOVJEK UIO BiH OBJAVIO: Prihodi u ovoj godini rekordnih 8,3 milijarde KM

Džakula je naveo da će do kraja godine biti prikupljeno i raspoređeno nešto više od 8,4 milijardi KM.

  • Ekonomija

  • 29. Dec. 2021  29. Dec. 2021

  • 0

Uprava za indirektno oporezivanje (UIO) Bosne i Hercegovine, zaključno sa današnjim danom, na jedinstveni račun prikupila je 8,372 milijarde KM, što je više za 1,143 milijarde KM nego lani, saopćeno je iz ove ustanove koja je danas u Banjaluci obilježila 18 godina postojanja.

Direktor UIO Bosne i Hercegovine Miro Džakula rekao je da je prvi put od uspostavljanja ove službe prikupljeno više od osam milijardi KM.

On je naveo da će do kraja godine biti prikupljeno i raspoređeno nešto više od 8,4 milijardi KM.

“Svi nivoi vlasti funkcionišu bez problema, zahvaljujući prihodima koje je prikupila UIO. Sav višak prikupljenih prihoda je raspoređen entitetima i Brčko distriktu, dok su institucije BiH dobile isto novca kao svih prethodnih godina”, izjavio je DŽakula, koji tvrdi da rezultati potvrđuju da je UIO “najbolja institucija u BiH”.

Na svečanosti povodom 18 godina UIO za radnika godine proglašen je šef Carinske ispostave Bijeljina Nedžad Šečić, dok je nagradu za posebnu pomoć i doprinos razvoju Uprave ove godine dobila Dijana Sikima ispred Delegacije EU u BiH.

“UIO BiH je dokazala da je ključna institucija za fiskalnu stabilnost svih nivoa vlasti u BiH”, navodi se u saopćenju iz ove uprave.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...