TRAŽE PRAVDU ZA UBIJENOG SINA DAVIDA: Davor Dragičević i Suzana Radanović podnijeli tužbe protiv MUP RS

Ranije su, članice grupe “Pravda za Davida”, Sofija Grmuša i Aleksandra Ninić Vranješ dobile tužbu protiv MUP RS zbog diskriminacije.

  • Hronika

  • 29. Dec. 2021  29. Dec. 2021

  • 0

Roditelji ubijenog Davida Dragičevića podnijeli su danas Osnovnom sudu u Banjaluci tužbu protiv Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske. Oni MUP RS tuže zbog diskriminacije.

Advokat Dragan Tolimir rekao je da su tužbe podnesene zbog dugotrajnog progona, obilježavanja i izdvajanja Suzane Radanović i Davora Dragičevića ali i drugih članova neformalne grupe građana “Pravda za Davida”. On je rekao da su podnesene dvije tužbe za diskriminaciju jer se prema licima koja su podnijela tužbe policija odnosila drugačije nego prema drugim građanima.

"Tužbama tužitelji hoće da dokažu da su im bila narušena osnovna prava i da traže da se utvrdi zabrana diskriminacije. Ja sam naveo dva slučaja, na trgu Krajine i pred hramom Hrista Spasitelja", rekao je advokat Dragan Tolimir.

On tvrdi da je Davor Dragičević i dalje predmet diskriminacije.

Ranije su, članice grupe “Pravda za Davida”, Sofija Grmuša i Aleksandra Ninić Vranješ dobile tužbu protiv MUP RS zbog diskriminacije. Pravobranilaštvo Republike Srpske se u januaru ove godine žalilo na presudu Osnovnog suda, a godinu dana kasnije nema odluke po toj žalbi.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...