GUARDIOLA SE RADOVAO KAO MALO DIJETE: Pogledajte gol Manchester Cityja za titulu jesenskog prvaka Engleske

City sada ima velikih osam bodova više od Chelsea.

  • Sport

  • 30. Dec. 2021  30. Dec. 2021

  • 0

U susretu 20. kola engleskog nogometnog prvenstva Manchester City je na gostovanju pobijedio Brentford sa 1:0.

Pitanje pobjednika u susretu igranom na Venue Brentford Community stadionu razrješio je pogodak Phila Fodena u 16. minuti.

Prije toga domaćin je imao dvije sjajne prilike, no Ederson je uspio sačuvati mrežu. U 15. minuti Yoane Wissa je čak uspio svladati brazilskog vratara, no Joao Cancelo je uspio zaustaviti loptu na gol liniji umjesto golmana.

Odgovor Cityja je stigao u 16. minuti. Gosti su iz prve prilike na utakmici stigli do prednosti, a gol je postogao Foden. Kevin de Bruyne je ubacio, a Foden pogodio za 1-0. Činilo se kako je veznjak "Građana" u zaleđu, no sudac David Coote je nakon konsultacija s VAR sobom pokazao na centar.

Foden je mrežu domaćina zatresao i u 51. minuti, no pogodak je poništen zbog zaleđa. Cityju je poništen i gol Aymerica Laportea u 87. minuti, ponovo nakon intervencije VAR-a.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...