PROTESTI BH. GRAĐANA I U LONDONU: “Nećemo više podjela ni ratova!”

Ranije su najavljeni protesti i u drugim gradovima Evrope.

  • Društvo

  • 30. Dec. 2021  30. Dec. 2021

  • 0

Mirni protest u znak podrške Bosni i Hercegovini bit će održan 10. januara i u Londonu.

Naime, Bosanci i Hercegovci iz Velike Britanije organizovani u građansku inicijativu “London for Bosnia-Herzegovna” u ponedeljak 10. januara 2022. u 11. sati okupit će se i pred Parlamentom Velike Britanije i iskazati svoju podršku očuvanju mira i prosperiteta u Bosni i Hercegovini, piše BHInfoDesk.

Uz to, na taj način žele dati potporu i mirovnom protestu koji se u isto vrijeme održava u Briselu i ujedno britanskoj javnosti pokazati da dižu svoj glas protiv konstantnih i ozbiljnih napada na ustavno-pravni poredak naše domovine.

Pod sloganom “Ustani, nešto se dešava i tvoja sudbina se rješava!” organizatori su pozvali sve Bosance i Hercegovce i njihove britanske prijatelje da im se taj dan priključe i da glasno i jasno ispred Parlamenta Velike Britanije čitavom svijetu pošalju poruku “Nećemo više podjela ni ratova!”.

Ranije su najavljeni protesti i u drugim gradovima Evrope, piše N1.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...