KRAJ PRIČE: Za četiri dana starije verzije nekad popularnog mobilnog telefona prestaju funkcionirati...

Njihovi uređaji s relativno velikim ekranom (za ono doba) i punom tastaturom bili su korak iznad "običnih" mobilnih telefona koji su tada bili popularni.

  • HiTec

  • 31. Dec. 2021  31. Dec. 2021

  • 0

Početkom 2000-ih godina, prije nego što je iPhone stupio na scenu, tržištem pametnih telefona vladao je BlackBerry.

Njihovi uređaji s relativno velikim ekranom (za ono doba) i punom tastaturom bili su korak iznad "običnih" mobilnih telefona koji su tada bili popularni.

Iako i sad postoje korisnici koji se sa sjetom prisjećaju tih fizičkih tastatura i brojnih mogućnosti koje je BlackBerry OS imao, činjenica je da je posljednjih godina taj brend gotovo iščeznuo s tržišta. A sad je napravio i korak prema kraju jedne ere.

Naime, na svojim su službenim stranicama objavili kako od 4. januara 2022. i službeno ukidaju podršku za uređaje koji (još uvijek) koriste BlackBerry OS.

Od tog datuma, uređaji koji koriste ovaj softver ili putem operatera ili WiFi veze više neće imati stabilan rad, uključujući funkcionalnosti poput podatkovnog saobraćaja, telefonskih poziva SMS-a ili poziva hitnim službama, stoji u objavi na stranicama BlackBerryja. Također, prestat će funkcionirati i e-mail adrese koje su bile na BlackBerryjevim serverima.

Treba napomenuti kako se to ne odnosi na "novije" BlackBerry uređaje koji koriste Android operativni sistem..

Podsjećaju korisnike i da bi prije 4. januara trebali sačuvati sve važne podatke, fotografije i videa sa starih uređaja, kako ne bi slučajno ostali bez njih.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...