INTERVENCIJA GSS-a NOVI GRAD SARAJEVO: Planinarka na Trebeviću osjetila simptome infarkta

Akcija je trajala nepuna dva sata.

  • Hronika

  • 01. Jan. 2022  01. Jan. 2022

  • 0

Gorska služba spasavanja Novi Grad danas je obavila prvu intervenciju u novoj godini. 

U 13:45 sati zaprimili su poziv na dežurni broj da se pod vrhom Trebevića nalazi planinarka B.H. rođena 1958. godine iz Sarajeva sa bolovima u prsima i da sumnjaju na infarkt.

Okupili su dežurni tim i uputili se na lokaciju.

"S obzirom da je dubok snijeg i da su bili jako teški uslovi obavijestili smo i stavili u pripravnost sve Gorske službe spašavanja Kantona Sarajevo, gdje nam se priključio jedan tim iz GSS Trebević i jedan tim iz SK Wolf i patrola policije iz Istočnog Sarajeva stanica Trebević, a o svemu smo obavijestili i načelnika GSS RS Miru Kalema. Po dolasku na lice mjesta smo utvrdili da je gospođa komunikativna i stabilnih vitalnih parametara, te smo izvršili transport AKI čamcem do našeg vozila, a potom smo izvršili transport do vozila JU Zavoda za hitnu medicinsku pomoć KS na lokalitet parking kod hotela Pino Nature", objavljeno je iz GSS Novi Grad Sarajevo.

Akcija je trajala nepuna dva sata, a u njoj je učestvovalo ukupno 17 pripadnika i pripadnica gore navedenih službi.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...