KRAJ PRIČE: Trajno blokiran Twitter profil republikanske zastupnice u američkom Kongresu, razlog je...

Njen profil (@mtgreenee) je prema posljednjim podacima imao nešto manje od pola miliona pratilaca.

  • HiTec

  • 03. Jan. 2022  03. Jan. 2022

  • 0

Twitter je “trajno suspendovao” račun republikanske zastupnice u američkom Kongresu Marjorie Taylor Greene zbog kršenja pravila te društvene mreže o dezinformacijama vezanima uz COVID-19.

Političarka krajnje desnice iz Georgie zagovarala je neutemeljene teorije zavjere koje dovode u pitanje sigurnost vakcine protiv koronavirusa i učinkovitost nošenja maski kako bi se smanjio rizik od zaraze, piše Hina, prenosi dpa.

Greene, jedna od najglasnijih saveznika bivšeg predsjednika Donalda Trumpa u Kongresu, nedavno je došla na naslovnice zbog poređenja ograničenja zbog koronavirusa s nacističkim progonom Jevreja. Pritom odbija nositi masku u Zastupničkom domu zbog čega je morala platiti nekoliko kazni.

Ranije je od Twittera primila više upozorenja, a ta joj je kompanija već četiri puta blokirala račun. Prema nedjeljnom saopćenju te kompanije peta suspenzija je trajna.

Suspenzija smanjuje zakonodavni utjecaj

U izjavi koju su citirali američki mediji, Greene je Twitter proglasila “neprijateljem Amerike” i rekla da se ne može “nositi s istinom”.

“Društvene mreže ne mogu spriječiti da se istina širi. Velike tehnološke kompanije ne mogu zaustaviti istinu. Komunistički demokrati ne mogu zaustaviti istinu”, stoji u dijelu izjave.

Njen profil (@mtgreenee) je prema posljednjim podacima imao nešto manje od pola miliona pratilaca. I dalje ima pristup svom službenom Twitter računu (@RepMTG) s gotovo 400.000 pratilaca.

Demokratska većina u Zastupničkom domu smijenila je Greene sa svih mjesta u odborima u februaru zbog nekoliko zapaljivih izjava, uključujući potporu političkom nasilju. Rijedak potez značajno je smanjio njen zakonodavni utjecaj.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...