SAVJET SLAVNOG DIZAJNERA: Pet modnih komada koje svaka žena mora imati u ormaru (FOTO)

"Vjerujem u udobne, sofisticirane i svestrane klasike u kojima možete biti od jutra do mraka, ići od ureda do restorana", riječi su Hilfigera.

  • Žena

  • 03. Jan. 2022  03. Jan. 2022

  • 1

Tommy Hilfiger jedan je od najpopularnijih američkih dizajnera, a priznanje za izvanredno dostignuće u svijetu mode nedavno mu je udijelilo i Britansko modno vijeće.

"Uistinu sam počašćen dobitkom ovog priznanja. Puno mi znači to što sam se pridružio dugačkoj listi nevjerojatnih modnih ikona koje su ga također dobile i što me prepoznala ovako važna organizacija u industriji.

Izvanredno dostignuće za mene znači upotrijebiti modu za pozitivne promjene. To je moja misija od samog početka i želim da me tako pamte, kao nekoga ko je brinuo o drugima i pokušao poboljšati svijet. Moda je ultimativno sredstvo kreativnog samo-izražavanja i način da pokažete svijetu ko ste vi zapravo.

Moda nema veze s nekim trendom ili odjevnim komadom, nego s identitetom. Želim da se svi osjećaju samopouzdano u tome što nose i zato volim dizajn koji će pomoći ljudima da izraze svoju individualnost na autentičan način, kazao je Hilfiger za Vogue.

U istom intervjuu otkrio je i koji su to modni komadi koje bi svaka žena morala imati u svom ormaru.

"Vjerujem u udobne, sofisticirane i svestrane klasike u kojima možete biti od jutra do mraka, ići od ureda do restorana. Nakon više od 40 godina u modnoj industriji, shvatio sam da klasičan stil odijevanja ima izdržljivu kvalitetu koju novi trendovi nikad ne mogu nadmašiti", objasnio je dizajner i naveo pet must have komada za svaki ženski ormar,  navodi Zadovoljna.hr.

1. Klasična bijela košulja

Žena u bijeloj košuljiBijela košulja pravi je modni klasik (Foto: Shutterstock)

2. Dobro krojene traperice 

Traperice ravnog krojaS dobrim trapericama nikad ne možete pogriješiti (Foto: Profimedia)

3. Blejzer

Žena u blejzeruŽena u blejzeru (Foto: Shutterstock)

4. Klasičan kaput

Široke trapericeKlasičan kaput uvijek je "must have"(Foto: Shutterstock)

5. Modni dodatak poput sata ili komada nakita

Modni dodaci poput sata ili nakita uljepšat će svaku kombinacijuModni dodaci poput sata ili nakita uljepšat će svaku kombinaciju

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...