ADVOKAT IFET FERAGET POTVRDIO: "Davor Dragičević završio u bolnici"

Na saslušanje nije otišao već, nažalost, u bolnicu.

  • Hronika

  • 05. Jan. 2022  05. Jan. 2022

  • 0

"Davor Dragičević se trenutno nalazi u bolnici zbog problema s disanjem uzrokovanih astmom", potvrdio je njegov advokat Ifet Feraget u razgovoru za portal Radiosarajevo.ba.

Podsjetimo, policijski službenici MUP-a RS danas su došli na Davorovu kućnu adresu kako bi ga priveli i ispitali u policijskoj stanici. Razlog je, kako su rekli, njegov status na Facebooku u kojem je kazao da će doći 9. januara na Trg Krajine s transparentom 'Pravda za Davida'.

Na saslušanje nije otišao već, nažalost, u bolnicu.

"Davor je trenutno u bolnici. Ima problema s disanjem zbog astme", kazao je Ifet Feraget za portal Radiosarajevo.ba.

Dodao je da policijski službenici danas nisu postupili po zakonu.

"Ovo je samo bio pokušaj da ga isprovociraju. Zakon propisuje drugačije procedure. Oni su njemu prvo morali poslati poziv, pa ako se on ne odazove, onda ga privoditi. Ovako nisu imali nikakvog osnova za privođenje", kazao je Feraget.

"Ja sam trenutno u Sarajevu i dao sam instrukcije ljudima iz Pravde za Davida da podnesu tužbu. Davor nema ništa protiv da da izjavu, ali u skladu sa zakonskim procedurama", dodao je na kraju razgovora za portal Radiosarajevo.ba Ifet Feraget.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...