SRĐAN ĐOKOVIĆ PRIJETI VLASTIMA U AUSTRALIJI: "Ne puste li Novaka za pola sata, izaći ćemo na ulice"

"Ovo je borba za slobodarski svijet, ovo nije samo borba za Novaka, već́ borba za cijeli svijet! Ako ga ne puste za pola sata, skupit ćemo se na ulici, ovo je borba za sve", poručio je Srđan Đoković́ za ruski Sputnjik.

  • Sport

  • 05. Jan. 2022  05. Jan. 2022

  • 4

Novak Đoković je, podsjetimo, zarobljen u sobici na melbrunškom aerodromu gdje ga čuvaju policajci i oduzet mu je mobitel.

Problem je u tome što Novak nema ispravnu vizu za ulazak u zemlju, iako je dobio medicinsko izuzeće za nastup na Australian Openu.

"Ovo je borba za slobodarski svijet, ovo nije samo borba za Novaka, već borba za cijeli svijet! Ako ga ne puste za pola sata, skupit ćemo se na ulici, ovo je borba za sve“, poručio je Srđan Đoković za Sputnjik.

"Savezna vlada pitala nas je hoćemo li podržati zahtjev za Đokovićevu vizu i ulazak u Australiju. Nećemo mu pružiti individualnu podršku za osiguravanje vize i sudjelovanje na Australian Openu 2022.

"Uvijek smo bili jasni oko dvije stvari: Odobrenje viza u nadležnosti je savezne vlade, a medicinska izuzeća u nadležnosti doktora",  poručile su ranije australske vlasti.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...