VRIJEME JE ZA RUČAK: Evo kako spremiti oslić filete u sosu

Mrkvu, luk, celer i paštrnjak isjeći na kolutove.

  • Gastro

  • 06. Jan. 2022  06. Jan. 2022

  • 0

Ukusni fileti oslića u sosu od bijelog vina.

Sastojci:

– 1 kg oslića (fileti)

– 2-3 mrkve

– manja glavica celera

– veća glavica luka

– pašktrnjak

– nekoliko zrna bibera

Sos:

– čaša bijelog vina (2 dl)

– čaša vode (2 dl)

– brašno

– ulje

– biber

– sjeckani peršinov list

– so

Priprema:

Mrkvu, luk, celer i paškanat isjeći na kolutove.

U veću pravougaonu zdjelu, koju ste malo podmazali uljem, staviti red fileta oslića, preko staviti svu količinu sječenog povrća, zrna bibera, posoliti i po želji pobiberiti i završiti drugim redom fileta oslića.

Sos: Na laganoj vatri zagrijati dvije kašike ulja, dodati dvije kašike brašna, malo soli i bibera.

Miješati par minuta da se dobije masa svijetle boje. Na masu sipati čašu vina i čašu vode. Kratko prokuhati uz miješanje.

Ovim sosom preliti ribu i u toploj rerni kratko zapeći.

Posuti sitno sječenim peršinovim listom.

Prijatno!

N1

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...