Sport
KAPITEN DŽEKO NAKON POBJEDE "ZMAJEVA" U ZENICI: "Austrija je sada pod pritiskom, oni su..."
Prije 4 min0
Zasitno jelo koje ćete napraviti za nešto više od sat.
Gastro
06. Jan. 2022 06. Jan. 2022
0
4 krompira izrezana na kockice
kašika ulja
veliki sitno sjeckani luk
zelena paprika sjeckana
3 čehne bijelog luka
500 gr mljevenog mesa
2 kašike mljevenog kima
4 kašike paradajz pirea
4 jaja
2 šolje prezle
šolja ulja
so, biber
1. Krompir stavite u slanu vodu i pustite da se kuha dok ne omekša!
2. Ocijedite i izgnječite pa pusite da se ohladi na sobnu temperaturu!
3. U tavi ugrijte ulje pa popržite luk, papriku i bijeli luk dok ne omekša!
4. Dodajte mljeveno meso, paradajz pire, kim i sirće te kuhajte dok meso ne bude gotovo!
5. Na ruku stavite smjesu od krompira pa stavite kašiku smjese od mljevenog mesa i oblikujte u kuglu!
5. Uvaljajte u brašno, jaje i prezlu pa pržite u tevi dok ne dobije zlatnu boju!
Prijatno! :)
(SB/Domacica.com)
Sport
KAPITEN DŽEKO NAKON POBJEDE "ZMAJEVA" U ZENICI: "Austrija je sada pod pritiskom, oni su..."
Prije 4 min0
Politika
SAFET KEŠO ZA "SB" NAJAVLJUJE SJEDNICU PD PS BiH: "Dvostruko ubistvo BHRT-a, Dodik i Čović su svjesni da je Trojka..."
Prije 14 min0
Mini market
SITNO BROJIMO DO NOVE KONTROLE: Da li ćemo se vratiti na "sivu listu" zemalja sa nedovoljno efikasnim...
Prije 30 min0
Vijesti
JOŠ DANAS UŽIVAJTE U SUNCU: U naredna tri dana oblačno, zahlađenje sa sjevera će u Bosni usloviti susnježicu i snijeg...
Prije 42 min0
Gastro
ZABORAVLJENI KLASIK: Najjednostavniji starinski kolač koji smo nekada svi jeli, a danas ga malo ko pravi
13. Nov. 20250
Gastro
SOČAN, MIRISAN I JEDNOSTAVAN: Jedan od jednostavnijih kolača koji se ne baš tako davno pravio u svakoj kući
14. Nov. 20250
Gastro
NAUČNICI ORKTILI: Koliko treba staviti soli kada se kuha tjestenina
14. Nov. 20250
Gastro
BRŽE NE MOŽE: Napravite domaću puru na tradicionalni način i oduševite ukućane… (VIDEO)
14. Nov. 20250
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.