ISPRAVKA: U Australiji nisu zabranili “iskazivanje podrške Đokoviću”

NAPOMENA: Portal "Slobodna Bosna" je 06. 01. 2022. prenio tekst pod naslovom "IDEMO DALJE: Australci zabranili podršku i transparente za Đokovića (VIDEO)". Analizom portala "Raskrinkavanje" je utvrđeno da se radi "manipulaciji činjenicama". Naime, nisu tačne informacije navedene u tekstu da je transparent zabranjen jer je na njemu bilo ispisano ime Novaka Đokovića. Činjenica je da na tribinama Australian Opena nije dozvoljeno promovirati bilo kakve političke poruke, a budući da je transparent sadržao jasnu političku poruku, on je uklonjen.

  • Sport

  • 06. Jan. 2022  14. Jan. 2022

  • 1

Drama oko Novaka Đokovića i njegova nastupa na Australian Openu još uvijek traje. Svjetski broj jedan jučer je oko 13:30 po srednjoeuropskom vremenu sletio u Melbourne, a onda je za njega krenula noćna mora.

Novak je završio u pritvoru na aerodromu i nije mu dozvoljen ulazak u zemlju, zbog toga što nije imao važeću vizu. Đoković je dobio medicinsko izuzeće zbog toga što nije cijepljen, no to nije prihvaćeno.

Kasno sinoć stiglo je rješenje o deportaciji, a Đoković se trenutno nalazi u jednom hotelu za imigrante i čeka konačnu odluku nakon što je uložena žalba.

Na ATP turniru u Melbourneu rano jutros sastali su se Rafael Nadal i Ricardas Berankis, a Španac je slavio s 2:0 i prošao u četvrtfinale gdje će se sastati sa  Tallonom Griekspoorom.

Među navijačima na tom meču našao se i jedan čovjek koji je nosio transparent na kojem je pisalo “Novax Đoković taoc komunističke države Dana Andrewsa (eng. Novax Djokovic hostage of the communist state od Dan Andrews). 

Budući da na tribinama Australian Opena nije dozvoljeno promovirati bilo kakve političke poruke što je pravilo predstavljeno i obrazloženo u javno dostupnim uvjetima prodaje karata i pristustva turniru za 2022. godinu, ovaj transparent je uklonjen. 

Dakle, transparent Đokovićevog navijača bio je zabranjen jer je sadržao političku poruku i time kršio pravila o dozvoljenim predmetima koji se mogu unijeti na turnir.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...