DRITAN ABAZOVIĆ ZALEDIO CRNU GORU: "Prijete mi zbog istrage o ubistvu..."

"Ja ne želim da pravim žrtvu od sebe, niti sam je pravio. Ovo je moja dužnost, ja sam to izabrao i spreman sam da idem do kraja, u slučaju Jovanovića će biti tako”, rekao je Abazović.

  • Regija

  • 06. Jan. 2022  06. Jan. 2022

  • 2

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović kazao je danas u Beranama da dobija prijetnje zbog istrage o ubistvu Duška Jovanovića.

“To je jedan od prioriteta za našu Vladu, i rekao bih istorijski. Obećali smo da ćemo se boriti za istinu. Ako ne bude opstrukcija, kojih trenutno ima, govorim u sistemu državne uprave, a i u pojedinim političkim strukturama, koji žele da prave neke konstrukcije, a samim tim i štite ubice Duška Jovanovića, da ćemo imati progres”, ističe Abazović.

Prema njegovim tvrdnjama, svi koji su pokušavali da istražuju ovaj slučaj dobijali su prijetnje.

“Ko god da je pokušao taj slučaj da riješi kako treba, taj se suočio sa zidom, sa prijetnjama i sa problemima. Ja ne mogu da budem izuzet iz toga, kao ni ostali ljudi. Nisam pokoleban. Mozaik navodi na ljude koji su jako opasni. Ja ne želim da pravim žrtvu od sebe, niti sam je pravio. Ovo je moja dužnost, ja sam to izabrao i spreman sam da idem do kraja, u slučaju Jovanovića će biti tako”, ističe Abazović.

Na konstataciju da je govorio da nešto u aktuelnoj Vladi treba mijenjati, te kada se može očekivati nova, Abazović tvrdi da nije govorio o novoj Vladi.

“Svjesni smo da treba da imamo produktivniju parlamentarnu većinu. Nakon praznika će se pokrenuti dijalog i vidjet ćemo gdje će nas to odvesti. Građani od jedne stvari ne treba da strijepe. Na staro se nećemo vratiti. Možemo samo da idemo naprijed. Sada je samo pitanje dinamike”, ističe Abazović.

Na pitanje jesu li odustali od manjinske Vlade, Abazović ističe da nisu bili njeni zastupnici.

“Mi nismo odustali od bilo čega. Mi smo samo rekli da ukoliko dođe do određene političke krize da se ona može riješiti kroz dva-tri poznata modela. Jedan od njih je i manjinska Vlada. Priča se i o novim parlamentarnim izborima kao jednom čistom rješenju, vraćanju mandata građanima. Možda nastavimo i ovako, možda se parlamentarna većina bude ponašala kao zadnjih dana 2021. godine, što je najbolje rješenje. Ali ne zavisi sve od moje malenkosti i kada sam govorio o jednom modelu, nisam ga apostrofirao kao dominatnog, nego kao nešto što je moguće da se desi u narednom periodu”, kazao je Abazović.

Ističe da je u savršenom odnosu sa premijerom Zdravkom Krivokapićem.

“Nismo se čuli prethodna dva dana, ali smo u intenzivnoj komunikaciji, tako da tu nema nikakvih problema”, kazao je Abazović.

On je sve navode o neslaganju između njih dvojice nazvao medijskim spekulacijama.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...