AMBASADA SAD-a U BiH: "Obilježavanje Dana RS 9. januara je neustavno"

Iz američke ambasade pozivaju sve političke lidere da postupe u skladu s odlukama suda.

  • Vijesti

  • 06. Jan. 2022  06. Jan. 2022

  • 3

Obilježavanje Dana Republike Srpske 9. januara je neustavno, a odluke Ustavnog suda Bosne i Hercegovine (BiH) su konačne i obvezujuće.

Ovo se navodi u odgovoru ambasade Sjedinjenih Američkih Država u BiH za Radio Slobodna Evropa (RSE) na upit o proslavi neustavne godišnjice Republike Srpske.

Iz američke ambasade pozivaju sve političke lidere da postupe u skladu s odlukama suda.

"Poštivanje vladavine prava je temelj demokratije i od vitalnog je značaja za napredak BiH na njenom euroatlantskom putu", dodaje se u odgovoru.

U RS-u će u nedjelju, 9. januara biti obilježen Dan Republike Srpske, uprkos dvije odluke Ustavnog suda BiH kojima je on proglašen neustavnim.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...