DŽEKO I INTER JURIŠAJU KA TITULI PRVAKA ITALIJE: Pogledajte kako ih je Juventus sinoć „pogurao“ u derbi utakmici protiv Napolija

Inter je sada prvi na tabeli sa bodom prednosti ispred ekipe Milana, i čak 5 bodova ispred trećeplasiranog Napolija, uz utakmicu manje.

  • Sport

  • 07. Jan. 2022  07. Jan. 2022

  • 0

U derbiju 20. kola italijanskog nogometnog prvenstva Juventus i Napoli su u Torinu odigrali bez pobjednika 1:1.

Napoli je poveo u 23. minuti preko Driesa Mertensa, a izjednačio je Federico Chiesa u 54. minuti. Nakon izjednačenja, utakmica je do kraja ostala vrlo izjednačena i mogla se okrenuti na jednu ili drugu stranu.

Napoli zbog korone i afričkog Kupa nacija nije mogao računati na sedam igrača (Koulibaly, Anguissa, Ounas, Osimhen, Malcuit, Meret, Fabian Ruiz) i trenera Spalletija, a problema s igračkim kadrom je imao i Juve kojem su nedostajali Pinsoglio, Chiellini, Bonucci, Pellegrini i Kaio Jorge.

U drugom derbiju Milan je ranije pobijedio Romu s 3:1 približivši se vodećem Interu na bod zaostatka.

Inter je sada prvi na tabeli sa bodom prednosti ispred ekipe Milana, i čak 5 bodova ispred trećeplasiranog Napolija, uz utakmicu manje.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...