MUFTIJA BEOGRADSKI MUSTAFA JUSUFSPAHIĆ PORUČIO ĐOKOVIĆU: "Bog sve vidi"

Muftija je podršku Đokoviću pružio preko Twitera, a poruka je bila veoma kratka i u isto vrijeme veoma jasna.

  • Regija

  • 07. Jan. 2022  07. Jan. 2022

  • 7

Muftija beogradski Mustafa Jusufspahić podržao je najboljeg tenisera svijeta Novaka Đokovića, kome australijske vlasti nisu dozvolile da uđe na teritoriju te zemlje i da igra Australijan Open, prenosi Nova.rs.

Muftija je podršku Đokoviću pružio preko Twitera, a poruka je bila veoma kratka i u isto vrijeme veoma jasna:

„Bog sve vidi“, napisao je Jusufspahić, nakon čega je stavio srce, čime je pružio podršku Đokoviću koji prolazi kroz jedan od najneprijatnijih trenutaka u svojoj bogatoj karijeri.

Podsjetimo, Novak Đoković zaustavljen je na aerodromu u Australiji jer mu je odbijena viza za ulazak u ovu zemlju. Srbijanski teniser krenuo po još jedan trofej na prestižnom Grand Slemu, a prilikom ulaska pokazao je medicinsko izuzeće koje bi trebalo da opravda to što nije bio vakcinisan.

Đokoviću je odbijena viza, a rečeno mu je da nema potpunu dokumentaciju, nakon čega je prebačen u smještaj u hotel koje su australijske vlasti odredile za prihvat migranata. Porodica Novaka saopštila je da su izuzetno loši uslovi u ovom smještaju, nakon čega su dva puta organizovali proteste u Beogradu.

Porodica i teniseri naglašavaju da Novak ovo nije zaslužio, a konačnu odluku daće sud koji će o Novakovoj žalbi odlučivati u ponedjeljak.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...