SELMA, NE NAGINJI SE NA DRIVE-INU: Supruga Harisa Silajdžića podržala Mirnesa Ajanovića i ukazala na štetnost PCR testova

Lider BOSS-a najavio je krivične prijave i protiv predsjednika Naroda i pravde Elmedina Konakovića, kao i Nermina Nikšića, predsjednika SDP-a BiH jer su njihove stranke formirale Vladu Kantona Sarajevo.

  • Mini market

  • 08. Jan. 2022  08. Jan. 2022

  • 8

Mirnes Ajanović, advokat iz Tuzle i predsjednik Bosanske stranke (BOSS), podnio je Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu krivičnu prijavu protiv premijera Kantona Sarajevo Edina Forte i Harisa Vranića, ministra zdravlja u Vladi Kantona i drugih članova Vlade. Ajanovićeva prijava je uslijedila nakon što je Vlada Kantona donijela zdravstvenu mjeru kojom se nalaže obavezno vakcinisanje medicinskog osoblja kao i građana Kantona starijih od 60 godina.

Ajanović ovu mjeru smatra "protivustavnom i protivzakonitom" i poziva pravosudne institucije i javnost da spriječe "masovno stradanje građana", osobito onih starije dobi koji boluju od nekih od hroničnih oboljenja na koje kao rizične ukazuju i proizvođači vakcina.

Lider BOSS-a najavio je krivične prijave i protiv predsjednika Naroda i pravde Elmedina Konakovića, kao i Nermina Nikšića, predsjednika SDP-a BiH jer su njihove stranke formirale Vladu Kantona Sarajevo.

Podršku Mirnesu Ajanoviću u njegovim antivakserskim aktivnostima preko društvenih mreža uputila je nekadašnja pjevačica, Selma Muhedinović-Silajdžić, supruga osnivača Stranke za BiH i bivšeg člana Predsjedništva BiH Harisa Silajdžića

Muhedinović-Silajdžić koja se posljednjih godina vrlo rijetko pojavljuje u javnosti, napisala je na svom twiter nalogu:

"Hvala Mirnes, svjedočim vlastitim iskustvom i da PCR testovi dovode do povrede krhke hematoencefalitičke barijere kroz nos".  

alt

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...