ŠTA ĆE NA OVO REĆI SUD U AUSTRALIJI: Zaraženi Đoković sjedio uz teren bez maske. Dan kasnije, još gora scena...

Navodno je deveterostruki osvajač Australian Opena po drugi put zaražen koronavirusom, a spominje se datum 16. decembar prošle godine.

  • Sport

  • 09. Jan. 2022  09. Jan. 2022

  • 2

Advokati najboljeg tenisača svijeta Novaka Đokovića, koji je u subotu proveo treći dan u hotelu za imigrante u Melbourneu nakon što mu je poništena viza za ulazak u Australiju, pripremili su sve pojedinosti s kojima će u ponedjeljak na federalnom sudu nastojati osporiti ukidanje vize. 

Navodno je deveterostruki osvajač Australian Opena po drugi put zaražen koronavirusom, a spominje se datum 16. decembar prošle godine. Baš na vrijeme da se oporavi, zatraži medicinsko izuzeće i dobije priliku napasti 21. Grand Slam titulu, čime bi postao rekorder i odvojio se od Rafaela Nadala i Rogera Federera.

Australske novine pišu da je Đokoviću u opskurnom hotelu za imigrante, gdje se već danima nalazi, odbijen zahtjev za vlastitim kuharom kao i mogućnost treniranja, dok je u Park hotelu. U međuvremenu traje prebacivanje odgovornosti među australskim vlastima ko je odgovoran za ovaj skandal.

Craig Tiley, predsjednik Tennis Australije, obećao je da će iznijeti sve detalje oko ove sage, ali da to ne može dok se ne okonča Đokovićev žalbeni postupak na federalnom sudu.

- Izabrali smo šutjeti u ovom trenutku, jer slučaj je još aktivan. Nakon toga ćemo biti u mogućnosti reći više – rekao je Tiley u video odgovoru News Corpu. – Puno je upiranja prstom i optuživanja, ali mogu vas uvjeriti da je naš tim napravio nevjerovatno dobar posao i da je napravio sve u skladu s instrukcijama.

Đoković je sredinom decembra bio u Beogradu, pozitivan test je imao 16. decembra, a dan ranije je bio na utakmici košarkaša Crvene zvezde u Euroligi. Sjedio je odmah uz teren bez maske. Dan kasnije, također bez maske, bio je na svečanosti kad je u njegovu čast izdana poštanska marka.

Bit će zanimljivo vidjeti šta će australski sud reći kad im se prezentira taj detalj. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...