DONALDOV RAT PROTIV TEHNOLOŠKIH DIVOVA: Objavljen datum početka rada Trumpove društvene mreže

Trump pokreće svoju društvenu mrežu, objavljeno kada.

  • HiTec

  • 09. Jan. 2022  09. Jan. 2022

  • 0

Bivši američki predsjednik Donald Trump uskoro će lansirati vlastitu društvenu mrežu TRUTH Social, koja će se, kaže, "suprotstaviti Big Tech kompanijama" poput Facebooka i Twittera, koje su mu zabranile pristup na svojim platformama.

TRUTH Social stvorit će se preko nove kompanije nastale spajanjem Trump Media and Technology Groupa (TMTG) i akvizicijske kompanije (SPAC), opisano je u saopćenju koje su objavile obje organizacije prije nekoliko mjeseci. U Appleovom App Storeu bit će dostupna 21. februara, piše The Guardian.

"Živimo u svijetu u kojemu talibani imaju golemu prisutnost na Twitteru, dok je vaš omiljeni američki predsjednik ušutkan. To je neprihvatljivo", opisao je Trump novu mrežu.

"Uzbuđen sam što ću vrlo brzo poslati svoju prvu ISTINU na TRUTH Social. TMTG je osnovan s misijom da svima da glas. Uzbuđen sam što ću uskoro početi dijeliti svoje misli na (mreži) TRUTH Social i boriti se protiv Big Techa", dodao je. 

"Big Tech je dugo potiskivao konzervativne glasove", rekao je u intervjuu za Fox News Donald Trump mlađi, sin bivšeg predsjednika. 

Trump blokiran na Twitteru i Facebooku

"Moj otac je potpisao definitivni sporazum o spajanju kako bi formirao ono što će u konačnici biti Trump Media and Technology Group i TRUTH Social - platforma za svakoga ko želi izraziti svoje osjećaje."

Twitter, Facebook i druge društvene mreže zabranile su Trumpu pristup tim platformama nakon što su stotine njegovih pristaša upale na američki Kapitol 6. januara prošle godine.

Protesti su uslijedili nakon Trumpovog govora u kojemu je lažno tvrdio da je njegov poraz na izborima u novembru bio posljedica raširene prevare, što su opovrgnuli brojni sudovi i zvaničnici.

"Čestitke", objavio je Jason Miller, bivši Trumpov savjetnik, a sada vlasnik druge društvene mreže nazvane Gettr.

"Sada će Facebook i Twitter izgubiti još veće dijelove tržišta", rekao je Miller unatoč tome što raste broj korisnika dva tehnološka diva, piše agencija AFP.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...