ALBANSKI GENERAL OBJASNIO: "Američki štab u Albaniji je direktan odgovor..."

Prema njegovim riječima, osnivanje štaba stiže u ne tako mirnom trenutku za region.

  • Regija

  • 09. Jan. 2022  09. Jan. 2022

  • 0

Raspoređivanje štaba američkih snaga za specijalne operacije u Albaniji, koje je najavljeno ove nedelje, bivši načelnik Generalštaba Oružanih snaga Albanije Bardilj Kolčaku smatra dobrom vijesti i to vidi kao odgovor na ruske i kineske uticaje, prenosi Telegraf.

"Osnivanje ovog štaba je dugo očekivana vijest i prirodno je što dolaze u našu zemlju, pošto su odnosi sa SAD-om na najvišem nivou", rekao je on.

Prema njegovim riječima, osnivanje štaba stiže u ne tako mirnom trenutku za region.

"To je odgovor za sve, i za ruske i kineske uticaje. Dat je direktan odgovor Rusiji i uticajima koje preko Beograda želi da ima u regionu. Ovo je trenutak da pokažemo svima onima koji imaju loše namjere i koji su agresivni prema našem regionu, da dobro razmisle. Svako treba dobro da razmisli, da region ima samo jednu NATO i EU destinaciju", rekao je Kolčaku.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...