Sport
KAPITEN DŽEKO NAKON POBJEDE "ZMAJEVA" U ZENICI: "Austrija je sada pod pritiskom, oni su..."
Prije 2 min0
Čokoladna, džemasta, savršena.
Gastro
10. Jan. 2022 10. Jan. 2022
0
150 gr brašna
150 gr čokolade za kuhanje
150 gr šećera u prahu
150 gr putera
5 jaja
kašičica praška za pecivo
250 gr džema od marelice
Preljev:
150 gr čokolade za kuhanje
100 ml vode
60 gr šećera u prahu
kašika putera
1. Otopite čokoladu sa kašikom vode!
2. Umutite bjelance u čvrst snijeg a žumance umutite sa šećerom!
3. Dodajte puter sobne temperature, brašno i prašak za pecivo!
4. Umiješajte bjelanca pa smjesu uspite u kalup za tortu!
5. Pecite u rerni zagrijanoj na 150 stepeni sat vremena!
6. Pustite da se ohladi i prerežite pa premažite polovinom džema!
7. Preklopite drugim dijelom torte pa cijelu premažite džemom!
8. Otopite čokoladu za kuhanje, puter, vodu i šećer u prahu pa prelijte preko torte i ostavite da se ohladi!
Prijatno! :)
(SB/Domacica.com)
Sport
KAPITEN DŽEKO NAKON POBJEDE "ZMAJEVA" U ZENICI: "Austrija je sada pod pritiskom, oni su..."
Prije 2 min0
Politika
SAFET KEŠO ZA "SB" NAJAVLJUJE SJEDNICU PD PS BiH: "Dvostruko ubistvo BHRT-a, Dodik i Čović su svjesni da je Trojka..."
Prije 13 min0
Mini market
SITNO BROJIMO DO NOVE KONTROLE: Da li ćemo se vratiti na "sivu listu" zemalja sa nedovoljno efikasnim...
Prije 28 min0
Vijesti
JOŠ DANAS UŽIVAJTE U SUNCU: U naredna tri dana oblačno, zahlađenje sa sjevera će u Bosni usloviti susnježicu i snijeg...
Prije 40 min0
Gastro
ZABORAVLJENI KLASIK: Najjednostavniji starinski kolač koji smo nekada svi jeli, a danas ga malo ko pravi
13. Nov. 20250
Gastro
SOČAN, MIRISAN I JEDNOSTAVAN: Jedan od jednostavnijih kolača koji se ne baš tako davno pravio u svakoj kući
14. Nov. 20250
Gastro
NAUČNICI ORKTILI: Koliko treba staviti soli kada se kuha tjestenina
14. Nov. 20250
Gastro
BRŽE NE MOŽE: Napravite domaću puru na tradicionalni način i oduševite ukućane… (VIDEO)
14. Nov. 20250
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.