VATRENA STIHIJA GUTA SVE PRED SOBOM: Požar u Dalmaciji ugrozio kuće, vatrogasci se bore s velikim problemom...

Uz ovako snažne udare bure, situacija se može vrlo brzo pogoršati, no dobro je da u ovom dijelu noći požar nije eskalirao.

  • Regija

  • 11. Jan. 2022  11. Jan. 2022

  • 0

Iza ponoći požar u Lokvi Rogoznici i dalje ne izgleda dobro.

Vatra se dosta približila kućama u zaselku Stara Sela.

"Bura je toliko snažna da je teško opisati kako je stanje na terenu teško. Mislim da se vatrogasci trude da kuće ne dođu u vatrenu opasnost. Koliko vidim na terenu, dio snaga je iznad ceste. Bilo bi dobro da se požar usmjeri dalje od magistrale i kuća", kazao je stanovnik ovog područja za Dalmaciju danas.

Inače, bura na Dubcima ima udare preko 150 km/h, a procjenjuje se da najjači udari na požarištu imaju oko 120 km/h.

Odavno neki požar nije bio aktivan u ovako ekstremnim vremenskim uvjetima. Odakle je krenuo požar i sumnja li se da je podmetnut, utvrđivat će se naknadno. Teško je vjerovati da bi neko riskirao živote civilnog stanovništva i vatrogasaca.

Uz ovako snažne udare bure, situacija se može vrlo brzo pogoršati, no dobro je da u ovom dijelu noći požar nije eskalirao.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...