MILETIĆ OD ZVIZDIĆA I ČOVIĆA ZATRAŽIO DA ZAKAŽU HITNU SJEDNICU OBA DOMA PSBIH: “Spriječiti eskalaciju i konflikte”

Situacija u Bosni i Hercegovini je eskalirala, o čemu svjedoče i izvještajni svjetskih medija.

  • Politika

  • 11. Jan. 2022  11. Jan. 2022

  • 3

Delegat Kluba Hrvata u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Zlatko Miletić uputio je danas predsjedavajućim Draganu Čoviću i Denisu Zvizdiću inicijativu da hitno zakažu zajedničku sjednicu oba doma parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine zbog situacije u našoj zemlji.

"Imajući u vidu trenutnu aktuelnu krizu u BiH koja je, po svemu sudeći, najveća od potpisivanja Općeg mirovnog sporazuma za mir u BiH (1995) koju karakterizira blokada institucija BiH, društvena, politička, ekonomska, socijalna i zdravstvena kriza, a posebice narušena sigurnosna situacija (što se može vidjeti posljednjih dana iz niza organiziranih protesta zabrinutih državljana BiH u većini gradova EU, pa i u BiH), zahtijevam od predsjedatelja oba dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine da hitno zakažu zajedničku sjednicu oba doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u cilju sprječavanja eskalacije trenutnog stanja i eventualne konflikte, sukobe, a koji mogu imati za posljedicu ugrožavanje sigurnosti građana i njihove imovine", istakao je Miletić.

Zatražio je od Čovića i Zvizdića da ga o eventalnom (ne)prihvatanju ove inicijative obavijeste pismeno.

Situacija u Bosni i Hercegovini je eskalirala, o čemu svjedoče i izvještajni svjetskih medija, piše RS.

Poruke upućene s obilježavanja neustavnog dana RS-a 9. januara, unijela je posebnu zabrinutost među bh. građane.

Građani BiH i prijatelji BiH s jučerašnjih protesta održanih širom Evrope i svijeta zatražili su snažniji angažman i očuvanje mira u BiH.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...