"SARAJEVOGAS" OBAVJEŠTAVA GRAĐANE: Ograničena isporuka plina, nedovoljno za sve kupce u...

Ukoliko se steknu uslovi za isporuku dovoljnih količina gasa, navode, svi potrošači će biti na vrijeme informisani.

  • Hronika

  • 13. Jan. 2022  13. Jan. 2022

  • 0

KJKP “Sarajevogas” d.o.o. Sarajevo i danas ima ograničenu isporuku gasa od strane dobavljača Energoinvesta d.d. Sarajevo, što je nedovoljno da bi se snabdijeli svi kupci u Kantonu Sarajevo, posebno u periodu kada dolazi do značajnog pada temperatura.

“Kako bi se očuvao gasni sistem i osiguralo snabdjevanje gasom kupaca koji nemaju mogućnost korištenje alternativnih goriva, KJKP 'Sarajevogas' je zatražio od KJKP 'Toplane- Sarajevo' kao i od određenih privrednih i poslovnih subjekata koji su veliki potrošači, da ograniče dnevnu potrošnju gasa. Određeni broj kotlovnica KJKP 'Toplane- Sarajevo' je već od jučer prešao na korištenje alternativnih goriva, u skladu sa količinama koje su na raspolaganju potrošačima u Kantonu Sarajevo”, ističu u saopćenju iz Sarajevogasa.

Ukoliko se steknu uslovi za isporuku dovoljnih količina gasa, navode, svi potrošači će biti na vrijeme informisani.

Dodaju da o svemu su prethodno obavještena nadležna ministarstva KS i FBiH, kao i kantonalna i federalna Vlada.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...