ANDREJ PLENKOVIĆ TVRDI: "Hrvatska je protiv separatističkih tendencija u BiH"

Na početku sjednice Vlade Republike Hrvatske Plenković je izvijestio kako je održao i sastanak s predsjednikom SDA i dopredsjedavajućim Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bakirom Izetbegovićem o situaciji u BiH.

  • Regija

  • 13. Jan. 2022  13. Jan. 2022

  • 2

Hrvatski premijer Andrej Plenković poručio je kako se priprema sastanak Vlade Hrvatske s Vijećem ministara Bosne i Hercegovine te kako je Hrvatska protiv bilo kakvih separatističkih tendencija u BiH.

Na početku sjednice Vlade Republike Hrvatske Plenković je izvijestio kako je održao i sastanak s predsjednikom SDA i dopredsjedavajućim Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bakirom Izetbegovićem o situaciji u BiH, saradnji Hrvatske s BiH te o pripremi sjednice Vlade RH s Vijećem ministara BiH, kao i o zadnjim razgovorima koji će uslijediti u vezi izmjene Izbornog zakona i osiguravanja ravnopravnosti Hrvata kao konstitutivnog naroda, što je ocijenio ključnim elementom za normalno funkcioniranje BiH. 

"U svjetlu nedavnih događanja u Banjoj Luci, jasno sam stavio do znanja poziciju Hrvatske da smo protiv bilo kakvih separatističkih, secesionističkih tendencija u BiH te želimo s njom sarađivati kao sa susjednom, suverenom državom koja dobro funkcionira i u kojoj su Hrvati ravnopravni s dva konstitutivna naroda", zaključio je hrvatski premijer.

(Fena)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...