TUŽNA VIJEST IZ SRBIJE: Preminuo član legendarne jugoslavenske grupe "Rokeri s Moravu"

Pjesme na kojima je radio su i dan-danas veliki hit.

  • Estrada

  • 13. Jan. 2022  13. Jan. 2022

  • 0

Branislav Anđelović Bane, nekadašnji član popularne grupe Rokeri s Moravu, preminuo je jučer u 76. godini života. Ove tužne vijesti dospjele su do javnosti putem društvene mreže Facebook, javljaju srbijanski mediji. 

Bane je rođen 1946. godine. Inače, on je jedan od osnivača i originalnih članova legendarne grupe, a pored Borisa Bizetića, Branka Jankovića i Zvonka Milenovića, činio je neponovljivi kvartet u srpskoj i jugoslovenskoj muzici. 

Grupu je napustio poslije 11 godina aktivnog stvaranja, a od 1988. godine se primjetio pad u kvalitetu zvuka i samih aranžmana Rokera s Moravu. Javnost ga je znala kao Baneta Ćoru. 

Pjesme na kojima je radio i koje su i dan-danas veliki hit su: „Daj ribu”, „Mali Miloica”, „Udao sam taštu u Bajinu Baštu”, „Turio Ljubiša pivo da se ladi”, „Želje, čestitke i pozdravi”, „Senjorita porfavor”, „Ajde mala pomozi kolezi”. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...