KOŠARAC NAPAO ŠAROVIĆA: “Došao na federalni medij da se pravda, sramotne su njegove kritike na račun Milorada Dodika”

Košarac je poručio da je Šarović na FTV-u svoj na svome.

  • Mini market

  • 14. Jan. 2022  14. Jan. 2022

  • 4

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac je putem svog profila na Twitteru reagovao na izjave predsjednika SDS-a Mirka Šarovića koje je dao za FTV.

Košarac je poručio da je Šarović na FTV-u svoj na svome.

Te dodao kako je Šarović došao na federalni medij da se pravda zbog prisustva na Svečanoj akademiji povodom neustavnog Dana Republike Srpske.

"Sramotne su njegove kritike na račun govora Milorada Dodika na akademiji. Ponovo zagovara prenos nadležnosti na nivo BiH, pričajući da treba donijeti ‘državni zakon’ o praznicima. Dok je bio ministar, radio je protiv interesa RS-a. Šta više reći, Šarović kao i uvijek - podlo, ljigavo i probošnjački. Hadžihasanovići iz Rogatice sigurno su ponosni”, napisao je Košarac.

Podsjećamo, Šarović je u Dnevniku FTV-a između ostalih komentarisao i rad ministra Košarca, dodajući da se on, vjerovatno po partijskom zadatku, bavi i pitanjima koja ga se ne tiču i za koja nije kompetentan.

"Nije dorastao da govori o tome šta je 9. januar, šta on znači i da dijeli nekom drugom lekcije. Mislim da je najbolje da se okrene svom poslu kome najmanje posvećuje pažnju. On će sigurno biti zabilježen kao najlošiji ministar do sada u Ministarstvu spoljne trgovine i ekonomskih odnosa i vjerovatno, kad prođe vrijeme, niko neće ni znati da je bio ministar. Postoje pitanja koja su sada već problem za cijelu BiH - od energetskih sankcija koja imamo a to je njegovo Ministarstvo, od poljoprivrednog sektora, izvoza mesa, izvoza voća u Rusiju, problema koje imamo sa izvozom pilećeg mesa. U opasnosti smo da izgubimo mnoge dozvole, tako da ja mu savjetujem da vodi računa kako izdaje dozvole i neke druge stvari."

Kada je riječ o sankcijama SAD-a, Šarović je ovom prilikom kazao da će se one odraziti na cijelu zemlju. Također, podvukao je i kako razumijem osjećaje Bošnjaka kada je u pitanju 9. januar.

("SB")

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...