AKO TJESTENINU UVIJEK PRAVITE NA ISTI NAČIN: Isprobajte pastu Puttanescu

Ovo je klasični italijanski recept koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

  • Gastro

  • 14. Jan. 2022  14. Jan. 2022

  • 0

SASTOJCI:

500 gr špageta

2 čehna bijelog luka

šaka kapara

2 šake crnih maslina bez košpice

12 fileta inćuna, sitno isjeckanih

3 mala suha čilija

kašika origana

maslinovo ulje

800 gr konzerviranog paradajza

1 šaka svježeg bosiljka

so

biber 

PRIPREMA:

1. Pastu skuhajte po uputama na pakovanju!

2. Ispržite bijeli luk, kapare, masline i inćune zajedno sa čilijem i origanom!

3. Dodajte paradajz i kuhajte 4-5 minuta!

4. U sos ubacite kuhane špagete i dobro promiješajte!

5. Ukrasite bosiljkom i kašikom maslinovog ulja!

Prijatno! :) 

(SB/Domacica.om)        

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...