"ZVIJER PUŠTENA S LANCA": Ovako grmi Hennessey kad juri više od 400 km/h (VIDEO)

Hennessey je pojasnio da provjeravaju stabilnost na brzinama većim od 400 km/h.

  • Auto

  • 16. Jan. 2022  16. Jan. 2022

  • 1

Američki proizvođač objavio je video u kojem testira dugo iščekivani Venom F5 kojim bi trebao probiti granicu od 500 km/h.

Apetiti su veliki, ali se u testovima ide korak po korak. Tako najnoviji video otkriva američku zvijer puštenu s lanca, odnosno s otključanim Mode F5 načinom rada u kojem će navodno moći voziti i do 483 km/h, pa čak i preko granice od 500 km/h, čemu se nada John Hennessey.

Najnoviji video prikazuje Johna koji s članom tima iz Audija promatra kako njegov Venom juri pistom i pritom donosi neobičan zvuk motora koji nadilazi ono što se očekuje od V8 zvijeri.

Teško je procijeniti kojom brzinom vozi, ali sasvim sigurno se radi o oko 300 km/h, ako ne i više.

Hennessey je pak pojasnio da provjeravaju stabilnost na brzinama većim od 400 km/h.

Idući video donijet će nešto posebno. Naime, Venom F5 će posjetiti Floridu i tamošnje uzletište NASA dugo 5.15 km, gdje će pokušati oboriti brzinski rekord.

(Index.hr) 

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...