NAJTEŽI UDARAC NOVAKU ĐOKOVIĆU: Obistinile su se najcrnje slutnje, najbolji teniser svijeta do kraja karijere neće igrati na Australian Openu!?

Srbijanski je teniser 11 dana pokušavao osporiti zabranu i isposlovati vizu, no na kraju ga je spomenuti sud ipak uklonio iz zemlje.

  • Sport

  • 17. Jan. 2022  17. Jan. 2022

  • 3

Novak Đoković je deportiran iz Australije jednoglasnom odlukom Federalnog suda te zemlje. Srbijanski je teniser 11 dana pokušavao osporiti zabranu i isposlovati vizu, no na kraju ga je spomenuti sud ipak uklonio iz zemlje.

Da stvari budu još gore za srbijanskog tenisera, obistinile su se i najcrnje slutnje i izgleda da neće moći u Australiju iduće tri godine. To je potvrdila i ministrica unutrašnjih poslova Australije Karen Andrews na jutarnjem programu jedne od tamošnjih televizija.

Đoković tako tri godine neće imati priliku osvojiti i svoj 10. Australian Open, a najranije će to moći pokušati 2025. godine kada će imati 37 godina i pitanje je hoće li još uvijek aktivno igrati tenis. Srbin ima pravo na žalbu na ovu odluku.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...