POVRIJEĐENI AKTIVISTA NA PROTESTIMA O VUČIĆU: "Nastavit ću da se borim; šta je sebi dozvolio ovaj čovjek koji sebe naziva predsjednikom Srbije..."

"Rio tinto je tema od koje ne odustajemo. To je pošast - da ja u Mačvi nemam ni zdravu zemlju ni zdravu vodu. Poručio bih svima da istraju, da se svake subote okupimo što više", rekao je on.

  • Regija

  • 17. Jan. 2022  17. Jan. 2022

  • 1

Dušan Tufegdžić, ekološki aktivista koji je u subotu povrijeđen tokom blokade u Šapcu, došao je jutros u Beograd u znak protesta zbog izjave predsjednika Vučića koji je sinoć rekao da laže da je zadobio povrede.

Tufegdžić je za Nova.rs rekao:

„Moja porodica živi tu gde živi 350 godina, a šta je sebi dozvolio ovaj čovek koji sebe naziva predsednikom Srbije? Ovaj čovek koji je verbalni ratni zločinac, ovaj čovek koji nikad ništa nije privredio za ovih 30 godina koliko širi demagogiju. Za to vreme, moja porodica proizvodi hranu za ceo jedan grad“, rekao je Tufegdžić.

"Nastavit ću da se borim protiv Rio Tinta", rekao je aktivista.

"Rio tinto je tema od koje ne odustajemo. To je pošast - da ja u Mačvi nemam ni zdravu zemlju ni zdravu vodu. Poručio bih svima da istraju, da se svake subote okupimo što više", rekao je on.

Aktivista i član Predsedništva pokreta "Buđenje" Dušan Tufegdžić, koga je udario automobil na protestu u Šapcu, za Nova.rs je ranije rekao da ga je vozač udario s leđa, nosio na haubi 15 metara a zatim zakočio, nakon čega je pao na zemlju.

“Nisam ga video, samo sam osetio da me je neko udario. I on me tako poneo, jer mi se zaglavila leva noga ispod auta. Kako sam bio na haubi nisam mogao da se bacim ni levo ni desno. On nije imao nameru da stane. Vozio je tako jedno 15 metara. I kad je zakočio onda me bacio sa haube na kolovoz“, kaže on.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...